Cursusleidster: Trinette Ermans

Sinds 2008 ben ik begonnen met het lesgeven van yoga en meditatie. Inmiddels heb ik mij gekwalificeerd als erkend hypnotherapeut  en heb mij gespecialiseerd in het verminderen van zorgen en angst voor de bevalling. De bijdrage die ik mag geven aan het plezierig beleven van de zwangerschapsperiode geeft mij dan ook veel voldoening. Het ontstaan van een nieuw leven is uiteindelijk het grootste wonder dat er bestaat en het mooiste dat je kunt overkomen.

Yoga betekent letterlijk “verbinding”. Door yoga- en ontspanningsoefeningen creëer je rust in je hoofd en leer je weer contact te maken met je lichaam. Mijn persoonlijke ervaring met het beoefenen van yoga bevestigt dit keer op keer. Met heel veel plezier en toewijding deel ik al het goede wat yoga te bieden heeft met mijn cursisten. Een fit lichaam, een rustige geest, innerlijke kracht, liefdevol en in harmonie met alles om ons heen.

Zwangerschapsyoga 

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bereid je je zowel lichamelijk als geestelijk voor op de bevalling. Bovendien is zwangerschapsyoga een goed moment om bewust stil te staan bij je zwangerschap en je heerlijk te ontspannen. 

Alle lessen bevatten eenvoudige yogahoudingen, adem- en ontspanningsoefeningen. De les eindigt met een liggende eindontspanning die we afsluiten af met een kop thee. Tijdens de thee bespreken we allerlei onderwerpen rondom je zwangerschap en bevalling.

De eerste lessen bestaan uit yoga-oefeningen gericht op het zwangere lichaam, zwangerschapsklachten, houdingen en aandacht voor ontspanning en ademhaling.

In het laatste deel van de cursus ga je je voorbereiden op de bevalling, zodat je met vertrouwen naar de bevalling toegroeit. Naast praktische overdracht over de bevalling oefenen we ademhalingstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen. Ook leren we een perstechniek en bespreken we het nut van pijn en hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan.Er zijn twee partnerlessen.Door praktische informatie en het oefenen van ademhalings- en massagetechnieken bereiden jullie je samen voor op de bevalling. Lees meer op de pagina: Zwangerschapsyoga

Bevallen zonder angst met hypnotherapie

Steeds vaker komt het voor dat je je als aanstaande moeder zorgen maakt over je bevalling. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over de baringspijn, je gezondheid en die van de baby, verlies van controle en het onbekende verloop van de bevalling en het moederschap. 

Je zwangerschap kan een bijzondere en mooie periode in je leven zijn. Een beetje angst omdat je niet weet wat je te wachten staat is heel normaal. Maar loopt de angst hoog op dan kan deze bijzondere periode maar zwaar en moeilijk voor je zijn. Eerlijk voor je angsten uitkomen, is niet altijd even gemakkelijk. Toch is er niets waar je je voor hoeft te schamen. Iets dat voor een ander pietluttig lijkt, kan voor jou een ware belemmering vormen. En juist de gevolgen van veel zorgen en angst kunnen je bevalling en de gezondheid van je kindje negatief beïnvloeden. Jezelf informeren over pijndemping, een keizersnede of een inleiding kan tijdelijk je angsten sussen. Beter is het om je angsten onder ogen te zien en ermee aan de slag te gaan. Juist door je angsten tegemoet te treden, kun je deze verwerken en een plekje geven. Je zult merken dat je hierdoor een stuk zelfverzekerder naar je bevalling toe kunt leven en er zelfs zin in kunt gaan krijgen. Je leert vertrouwen te krijgen in je lichaam en krijgt het gevoel dat je je bevalling aan kunt. En een ontspannen en zelfverzekerde aanstaande moeder draagt bij aan een plezierige zwangerschap en een vlotte en soepele bevalling. Lees meer op de pagina: Bevallen zonder angst met hypnotherapie

Opleiding en kwalificaties : 

  • Hatha Yoga, Yoga Alliance 
  • Zwangerschapsyoga, Yoga Academie Nederland
  • Zwangerschap en zelfhypnose
  • Yoga Psychology and positive mental health, Sivananda
  •         Yoga of recovery, Sivananda
  •         Spiritual Healing, Yoga and Meditation, Sivananda
  • Kinderyoga, Jip en Jan
  •         Emotional Freedom Technique, Hypnos
  •         Aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)* yoganederland.nl

*De VYN zorgt voor kwaliteit door het hanteren van een beroepscode. Tevens hebben de leden van deze vereniging een bijscholingsverplichting. Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden geheel of gedeeltelijk een zwangerschapscursus wanneer de docent is aangesloten bij de VYN.

 Enkele reacties op mijn lessen en therapie:

Trinette is mijn eerste yoga-docent, wat een geluk dat ik bij haar terecht gekomen ben. De rust die zij uitstraalt is een hele fijne basis voor een goed yoga les. De lessen zijn altijd goed voorbereid en goed in verhouding wat uitleg, actie en ontspanning betreft. Emiel (cursist )

Dankjewel voor het begeleiden van de mooie lessen die een dierbare herinnering zijn geworden in mijn zwangerschap! De kleine heeft er ook van genoten! Jiska van Duijn (cursist )

Trinette is warm, betrokken, oprecht en invoelend. Mijns inziens essentieel voor een goede begeleiding. Ik ben haar dankbaar, ze is goed in wat ze doet. Linkeke Rijks (cursist/client)

Ik hoop dat veel vrouwen onder jouw begeleiding komen te staan want je doet het super! Esther de Wind (client)

Trinette heeft een prettige stem, enorm fijn bij de ontspanningsoefeningen. Maartje (cursist)

De yogalessen sluiten aan bij de behandeling, dat is erg fijn. Cliënten ervaren dit als vanzelfsprekend wat nog mooier is.
Ruud Messgeart (counselor Jellinek Minnesota)

Klik hier voor:  informatie over aankomende cursussen van deze cursusleidster

Maandag 17:00 - 18:30 uur

Maandag 19:00 - 20:00 uur

 


Aankomende cursussen van deze cursusleidster:

Startdatum:

Einddatum:

Cursus: