Korte Cursus Zwangerschapsyoga

Deze cursus biedt alle ingrediënten die nodig zijn om goed voorbereid te zijn op de bevalling en sluit aan op de laatste fase van je zwangerschap. In elke les worden adem- en ontspanningsoefeningen uit de traditionele yoga en oefeningen vanuit de nieuwste inzichten uit de methode van Dixhoorn aangeboden.

Het is een informatieve en weldadige cursus die gegeven wordt door Greetje Schaap. Greetje heeft bijna 20 jaar ervaring in het begeleiden van zwangere vrouwen en leidt ook zwangerschapsyoga docenten op aan de Yoga Academie Nederland.
Inhoud van de cursus:

1e les  Tips en oefeningen die helpen rug- en bekkenpijn te voorkomen of te verminderen. Adem en ontspanningsoefeningen voor herstel van spanningsklachten en contact met eigen lichaam en kindje.

2e les  Partnerles, je kunt alleen komen of met iemand die bij de bevalling zal zijn. De bevalling wordt uitgebreid behandeld en je leert door speciale ademtechnieken en houdingen hoe je met pijn van de weeën om kunt gaan. Daarnaast krijg je een goede perstechniek aangereikt.

3e les  Herhaling van de voorgaande lessen: adem- en ontspanningsoefeningen voor rust en vertrouwen.


* Adem- en ontspanningsoefeningen

* Bekkenbodem en bekkenpijn

* Tips bij kwaaltjes

* Theoretische en praktische informatie over de bevalling

* Houding- en ademtechnieken tijdens de bevalling

* Uitwisseling van ervaringen en een kopje thee


Data:

Maandag 10.00 uur - 12.00 uur en elke maand start een cursus.

2018
3, 10 en 17 september
1, 8 en 15 oktober
5, 12 en 19 november
3, 10 en 17 december

2019
7, 14 en 21 januari
4, 11 en 18 februari
4, 11 en 19 maart
1, 8 en 15 april
6, 13 en 20  mei
3, 10 en 17 juni

Kosten:

€ 95 (de meeste verzekeringen vergoeden geheel of gedeeltelijk deze cursus)

Inschrijven:

Stuur een mail naar info@greetjeschaap.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, uitgerekende datum en start datum cursus. Daarna krijg je een bevestigingsbrief.

Meer info www.greetjeschaap.nl of bel 06-44822959.

Het is ook mogelijk om privéles te krijgen. Deze lessen kunnen over zwangerschap en bevallen gaan, maar ook begeleiding bij angst- en ademproblemen.